Definicions de vida

La definició de vida no és gens fàcil. La vida té moltes definicions depenent del punt de vista en què ens ho mirem. No hi ha una definició de vida plenament satisfactòria. En un sentit ampli la vida és una propietat de la matèria igual que la densitat, el punt d’ebullició, etc.

A continuació et donem unes quantes definicions. Llegeixe-les i intenta fer la teva.

Definició fisiològica
Un organisme viu és aquell capaç de dur a terme funcions com menjarmetabolitzarexcretarrespirar, moure’s, créixerreproduir-se i respondre a estímuls externs.
Definició metabòlica
Un sistema viu és un objecte amb una frontera definida que contínuament intercanvia substàncies amb el medi circumdant sense alterar-se. 
Definició genètica – bioquímica
Tot organisme viu conté informació hereditària reproduïble codificada en els àcids nucleics els quals controlen el metabolisme cel·lular a través d’unes molècules (proteïnes) anomenades enzims que catalitzen o inhibeixen les diferents reaccions biològiques. 
Definició evolutiva
“La vida és tot sistema capaç d’evolucionar per selecció natural.” 
Definició termodinàmica
“Els sistemes vius són regions localitzades on es produeix un continu increment d’ordre.” Aquesta definició, potser la millor i més complerta, neix de la comprensió nova de l’Univers d’aquest últim segle. Es basa en l’aparent incompliment del segon principi de la termodinàmica, el qual diu que l’entropia o desordre, de l’univers sempre augmenta.