Activitat – 01

Activitat pel llibre “100 mites de la ciència”

En aquest cas us demanaré que m’expliqueu on apareix en el llibre el cas de Maria Antonieta i que comenteu com s’explica científicament el que li va passar. Si no trobeu la Maria Antonieta dir-vos que està força al començament del llibre. Ànims.

Activitat – 03

Existeix un mite que diu que quan la Terra està més a prop del Sol és estiu i quan està més lluny és hivern. Utilitza aquestes dues imatges per explicar que no pot ser així.

Si tens dubtes busca pel llibre a veure què trobes…

El cas Semmelweis

A continuació tens el relat d’un dels episodis més interessants de la història de la medicina. El del metge húngar Ignaz Semmelweis. Llegeix-lo i fes l’activitat que trobaràs en el classroom.

Activitat 04

Digues si les següents afirmacions són certes o falses i justifica-ho.

a. Els camaleons canvien el seu color per adaptar-se al seu entorn.

b. Tenir memòria de peix significa tenir-ne molt poca, ja que els pesos no en tenen gens.

c. Si mai et trobes un estruç anant a passeig no has pas de patir per res. Com que tindrà por de tu amagarà el cap sota terra.

El mètode científic – REPORTATGE

A continuació visualitzarem el video tots junts. Que cadascú prengui notes d’allò que considera que és essencial per entendre en què consisteix el mètode científic. Recordeu que tenir uns bons apunts és bàsic.

Activitat 05

El llibre parla d’una història molt interessant sobre el càncer i la sacarina. Explica-la i aprofita també per fer una reflexió sobre els mites en general.

Activitat 06

Moltes vegades deus haver vist un dibuix similar al que tens a sota. Documentat’t en el llibre i dóna la teva opinió.