Activitat 14 – Per lliurar el 31 de gener

100 mites de la ciència

Moltes vegades deus haver vist un dibuix similar al que tens a sota. Documentat’t en el llibre i dóna la teva opinió.

100 curiositats de la medicina

Resulta que menjar faves pot produir anèmia ? Ho expliqueu…

100 preguntes sobre el càncer

Aquesta setmana us demano que em parleu nua mica de quins són els factors de risc a l’hora d’adquirir un càncer. Pots fer-ho responent les següents preguntes ?

  • Tothom pot tenir un càncer ? Per què ?
  • Importa l’edat ?
  • A més del arxiconeguts alcohol i tabac hi ha d’altres factors de risc ?
  • Una dieta natural evita el càncer ?

100 preguntes de química quotidiana

No sés si a classe de química o biologia ja heu treballat o no el pH. En qualsevol cas, llegint-ne el capítol corresponent del llibre penso que podeu explicar una mica com funciona. Eps ! Amb paraules vostres.

100 qüestions d’astronomia

Comentes aquest diagrama ? És molt important en astronomia. Si no trobes el capítol et recordo que el google té un cercador on pots introduir una imatge i a partir d’aquí trobar el capítol corresponent del llibre.

 

100 preguntes de física

Després de llegir-te el capítol 32 et demano que cerquis per la teva banda una mica més d’informació sobre les característiques de l’antimatèria.

100 molècules amb què la química ha canviat la història

Cafeïna, teobromina i nicotina són molècules que tenen alguns aspectes en comú. Explica una mica quines propietats tenen aquestes molècules i en què s’assemblen i en què es diferencien entre elles.

100 moments estel·lars de la ciència

Aquesta és la bombeta ideada per T. A. Edison el 21 d’octubre de 1879. Explica quina fou la clau del seu èxit per acnseguir una bombeta que funcionés.  Explica també (això no ho trobaràs al llibre i hauràs de cerca una mica més) la rivalitat que va tenir amb un altre gran inventor a qui la història ha ignorat. 

100 Controvèrsies de la biologia

El ratolí de la imatge pateix un càncer d’origen humà.

Com l’ha adquirit ? de quin tipus de ratolí es deu tractar ? Té cap utilitat aquest animal ? Busca el capítol adequat del llibre i raona-ho.

El mono obeso

Avui m’agradaria que em parléssiu de la Lucy i de les dificultats que tenia per trobar aliment i quines solucions va desenvolupar.  Diria que per allà la pg. 92 ho pots trobar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *