Absolutament increible!

El planeta más semblant a la Terra almenys fins avui, fins avui és Kepler-1649C. Es troba a 300 anys llums de la Terra i va ser descobert pel telescopi espacial Kepler l’abril de 2020.

Nova foto del Hubble. És del cúmul globular NGC 6558, a 23.000 anys llum de nosaltres. Cada punt de llum és un sol, possiblement amb planetes. Immens.

Barcelona. 12 de juliol de 2022.

El president dels Estats Units, Joe Biden, va fer pública dilluns (dimarts a la matinada a Catalunya) la primera fotografia presa des del telescopi espacial James Webb .

La imatge mostra un grup de galàxies que és l’indret més allunyat de la Terra fotografiat per l’ésser humà i, alhora, la imatge més antiga de l’Univers. Aquest dimarts mateix la NASA preveu fer públiques més imatges obtingudes amb el mateix telescopi.

Concretament, la foto –titulada Primer camp profund (First deep field)– mostra amb molt de detall el clúster de galàxies anomenat SMACS 0723. A la imatge, captada amb infraroig, es poden veure amb claredat milers de galàxies que fins ara no s’havien pogut observar. Vist sobre el cel que observem des de la superfície de la Terra, el tros d’Univers fotografiat té una mida més o menys equivalent a un gra de sorra sostingut amb el braç estirat. Les distàncies a l’Univers són tan grans que s’esborra la frontera entre temps i espai. D’aquesta manera, fotografiar galàxies que són molt lluny suposa també fotografiar enrere en el temps, perquè la llum que emeten (i que veiem a la Terra) triga milions d’anys a arribar.