Activitat 18 – Per lliurar el divendres 22 d’abril

100 qüestions per identificar la pseudociència

En els capítols del 50 al 53 l’autor parla d¡aspectes de les pseudociències relacionats amb l’aimnetació. De cda un dels conceptes que parla assenyala quin et sembla més fora de tota lògica.

100 qüestions sobre l’Univers

Et demano que expliquis quin és el comportament dels neutrins i si te’n sorprèn alguna cosa. Al mateix temps també m’hauries de dir si la llum d’una estrella pot escapar-se fàcilment o no de l’astre. No et dic en quins capítols es troba la informació. És fàcil.

100 mites de la ciència

Suposo que has vist en sèries i pel·lícules escenes com les de la imatge.  Què me’n pots dir ? Hi ha un capítol del llibre que en parla.

100 curiositats de la medicina

Sabries explicar perquè és dificultós que els antiinflamatoris curin les tendinitis ? Primer hauràs de buscar què és una tendinitis. Una de les més freqüents és deguda a l’ús dels ordinadors.

100 qüestions d’astronomia

Estem sols a l’Univers. Dona’n la teva opinió. El llibre t’hi ajuda en un dels seus capítols.

100 preguntes de física

Raona des del punt de vista de la física perquè el llangardaix de la imatge pot caminar sobre l’aigua i nosaltres, els humans, no podem fer-ho.

100 preguntes de química quotidiana

Quina és a teva opinió al respecte del que s’explica en el capítol 50 ? Fes-ne una reflexió.

100 preguntes sobre el càncer

Escriu un text amb una reflexió personal sobre el concepte que tens de l càncer ara que n’has llegit tot un llibre. És una malaltia incurable ? El seu pronòstic és fatal ? S’ha avançat en la eva curació? Sabem què el provoca?

100 moments estel·lars de la ciència

Relaciona les imatges que tens a continuació amb la informació del capítol 81.

100 Controvèrsies de la biologia

Per acabar un parell de temes força filosòfics (sí ! també en la filosofia hi ha biologia). Llegeix els capítols 51 i 52 i dóna la teva opinió. Amb arguments, aixó sí.

100 històries de l’aventura espacial

El capítol 41 descriu un dels episodis més èpics de la història espacial. Què t’ha cridat l’atenció ? quines conclusions en treus ?

100 coses que cal saber sobre el cervell

Llegeix els capítols del 30 al 34 inclosos i fes un recull de les principals idees que se’n desprenen amb un breu comentari per cada una de les que anotis.

El mono obeso.

En el capítol 5 es parla de les diferents adaptacions que la nostra espècie ha anat adquirint a causa de la seva dieta basada en la carn durant molt  temps i sobretot abans de l’adopció de l’agricultura. L’autor va desgranant totes aquestes adaptacions al llarg del capítol. Llegeix des de la secció “El mite del caçador” fins a la secció “La supervivència en els períodes de fam” i explica en què consisteixen. fes especial atenció en el tema de la insulino-resistència.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *