12 – Per lliurar el 20 de desembre

100 mites de la ciència

Existeix un mite que diu que quan la Terra està més a prop del Sol és estiu i quan està més lluny és hivern. Utilitza aquestes dues imatges per explicar que no pot ser així.

Si tens dubtes busca pel llibre a veure què trobes…

100 curiositats de la medicina

Relaciona la imatge que tens a continuació amb un dels capítols del llibre.

100 qüestions d’astronomia

Et demano que busquis perquè la composició de la Lluna és quasi idèntica a la de la Terra. Com que això ho trobaràs molt fàcilment al llibre, et demano també que busquis quantes vegades l’home ha posat els peus sobre la Lluna i si hi va haver o no un període de preparació per allunar. Demanar-te finalment si t’hagués agradat ser un dels tripulants de la nau núm. 13  i per què.

100 preguntes de física

Aquesta vegada haureu de descobrir quin significat tenen aquestes dues imatges. Tal vegada algun capítol del llibre us hi pugui ajudar.

100 preguntes de química quotidiana

Aquesta setmana et demano tres preguntes prou curioses: Què significa que un protector solar és de factor 30 ? Perquè en les olles a pressió els aliments es couen més de pressa ? Perquè posem suavitzant a la roba quan la rentem ?

100 moments estel·lars de la ciència

Què era el vitalisme ?

De quina manera els experiments de F. Wöhler hi van posar fi ?

Hauràs de buscar quin és el capítol que en parla. Potser amb l’índex no en tindràs prou i caldrà passar pàgines…

100 Controvèrsies de la biologia

Aquesta vegada us demano que busqueu quina relació tenien Lamarck, Darwin i Wallace i expliqueu la diferència o diferències principals entre el que va afirmar el primer i el que afirmaven els altres dos.

100 preguntes sobre el càncer

El càncer es pot contagiar ? Determinats agents infecciosos poden transmetre’l ? És freqüent que això passi o no passa mai ?

El mono obeso

Avui us demano que descobreixis què significa AA, AG, que m’expliquis què és el glucogen i que intentis explicar el significat de totes aquestes fletxes. A veure…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *