05 Per lliurar el divendres 18 d’octubre

Activitat pel llibre “100 curiositats de la medicina”

Hauràs vist que el llibre està dividit en seccions. N’hi ha una que fa referència als medicaments. Et demano que expliquis la història d’un medicament que s’ha fet famós pels seus efectes secundaris i no pas per la intenció incial del laboratori. Som-hi !

Activitat pel llibre “100 mites de la ciència”

En aquest cas us demanaré que m’expliqueu on apareix en el llibre el cas de Maria Antonieta i que comenteu com s’explica científicament el que li va passar. Si no trobeu la Maria Antonieta dir-vos que està força al començament del llibre. Ànims.

Activitat pel llibre “100 preguntes de química quotidiana”

Raona la veracitat de la egüent afirmació: “És molt més saludable qu el calci que necessita el cos provingui d’alimnets que de natural en tenen que no pas d’aliments enriquits en què aquesta sal s’hi ha afegit artificialment”.

Activitat pel llibre “100 moments estelars de la ciència”

Una banyera plena d’aigua, una corona, un rei i un geni. de què estem parlant ? Explica’ns-ho una mica. No hauràs d’avançar gaire en el llibre per trobar-ho.

Activitat pel llibre “100 preguntes de física”

Quina és la diferència entre pes i massa ? quin significat precís té cada una d’aquestes magnituds ? Què passaria amb aquestes magnituds si sortissis de la Terra ? No hi ha cap capítol del llibre que es digui “pes i massa” però si en l’índex busques on apareix el nom d’un dels més grans científics de la història ho trobaràs. Som-hi.

Activitat pel llibre “100 qüestions d’astronomia”

Què és el moviment de precessió ? Con ens afecta quotidianament ? Explica-ho. No trobaràs cap capítol amb el nom “Precessió” però en trobaràs un on hi ha el nom d’una de les estrelles més conegudes.

Activitat pel llibre “100 controvèrsies de la biologia”

Un dels capítols del llibre parla de l’efecte hivernacle i l’autor planteja una manera de conscienciar a la població sobre aqust problema per reduir-lo. Quina és aquesta manera ? Com l’anomena l’autor ? Podries resumir en què consisteix exactament l’efecte hivernacle ?

Activitat per llibre “100 preguntes sobre el càncer”

Quines són les diferències entre: limfomes, leucèmies, sarcomes, carcinomes i blastomes ?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *