Presentació

Cada setmana caldrà fer una activitat que trobareu indicada en aquest apartat de la web. Les activitats estaran relacionades amb el llibre que heu de llegir.

Adjunto la rúbrica de correcció d’aquestes activitats.

Com que llegir és una de les coses més fantàstiques que es poden fer si un té ganes d’aprendre i enriquir-se. Us demano que  escolliu un d’aquests llibres  (els alumnes de 2n el van utilitzar, podeu demanar si us el volen deixar o vendre).

Si hi cliqueu a sobre trobareu quina és la temàtica del llibre, veureu l’índex i en podreu llegir un fragment.

Tots són de divulgació i penso, de lectura amena i entretinguda. A més dels tres que fan referència directa a l’astronomia n’hi he afegit un sobre qüestions generals de física que és especialment interessant si voleu obrir una mica la perspectiva. Una vegada escollit el llibre ompliu el següent formulari perquè pugui saber quin llegirà cada un de vosaltres. Formulari.

100 preguntes de física

100 qüestions d’astronomia

100 qüestions sobre l’Univers

100 històries de l’aventura espacial

 

 

 

 

Activitat 03 – Per lliurar divendres 6 d’octubre

100 qüestions sobre l’Univers

Els capítols 9 i 10 parlen de l’energia fosca. Intenta explicar amb les teves paraules què és i quins efectes té.

100 qüestions d’astronomia

Et demano que busquis perquè la composició de la Lluna és quasi idèntica a la de la Terra. Com que això ho trobaràs molt fàcilment al llibre, et demano també que busquis quantes vegades l’home ha posat els peus sobre la Lluna i si hi va haver o no un període de preparació per allunar. Demanar-te finalment si t’hagués agradat ser un dels tripulants de la nau núm. 13  i per què.

100 preguntes de física

Aquesta vegada haureu de descobrir quin significat tenen aquestes dues imatges. Tal vegada algun capítol del llibre us hi pugui ajudar.

100 preguntes sobre l’aventura espacial

En els capítols 17 i 18 es descriu la situació de les dones en l’aventura especial. Fes-ne una lectura crítica i digues què en penses de tot plegat.