Activitat 01 – Per lliurar divendres 22 de setembre

Per fer aquestes activitats no us heu d’haver llegit el llibre. Es poden fer consultant el capítol adequat. Tota manera, i com us podeu imaginar, la meva intenció és que a poc a poc us vagin venint ganes de llegir-lo tot. Som-hi!

Activitat pel llibre “100 qüestions sobre l’Univers”

En els capítols 1 i 2, l’autor ens parla de la llum i del passat. Quants tiùs diferents de llum enumera l’autor ? en què es diferencien ? Perquè diu que gràcies a la llum podem veure el passat ?

Activitat pel llibre “100 preguntes de física”


Quina és la diferència entre pes i massa ? quin significat precís té cada una d’aquestes magnituds ? Què passaria amb aquestes magnituds si sortissis de la Terra ? No hi ha cap capítol del llibre que es digui “pes i massa” però si en l’índex busques on apareix el nom d’un dels més grans científics de la història ho trobaràs. Som-hi.

Activitat pel llibre “100 qüestions d’astronomia”

Què és el moviment de precessió ? Con ens afecta quotidianament ? Explica-ho. No trobaràs cap capítol amb el nom “Precessió” però en trobaràs un on hi ha el nom d’una de les estrelles més conegudes, sens dubte, la més popular (i no és el Sol).

Activitat per llibre “100 històries de l’aventura espacial”

Llegeix els capítols 6, 7, 8 i 9 i explica què van ser els famosos “Sputniks” i també explica la influència de la política amb la ciència.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *