01 Antropocè. Què en penses ? – Per lliurar el divendres 20 de setembre. Activitat Tancada

A continuació tens el text que apareix a la contraportada del llibre Antropocè. Llegeix-lo amb atenció i dona la teva opinió amb un minim de 10 línies de text.

Una resposta a «01 Antropocè. Què en penses ? – Per lliurar el divendres 20 de setembre. Activitat Tancada»

  1. Amb un tema tan debatut com el naixement d’una nova era geològica: l’Antropocè, i que tanta controvèrsia ha creat i segueix creant, cal conèixer les raons per creure que ja estem dins una nova era geològica, que dia a dia van creixent i guanyant credibibilitat.

    L’Antropocè es caracteritza, segons la definició d’alguns científics, per ser una era geològica on l’impacte humà afecta directament o indirectament a la geologia del planeta.

    La gran pregunta que se’ns planteja, és: realment estem vivint en l’Antropocè? Encara que no tinguem una resposta clara a aquesta pregunta, estic d’acord amb la opinió de l’autor, sí existeix. Des de la primera revolució industrial fins al dia d’avui, amb les noves tecnologies. Tota la nostra activitat ha afectat i afecta al planeta terra, i en conseqüència, a la seva geologia. Les primeres fàbriques, l’extracció massiva de recursos que porta al seu esgotament, les bombes nuclears, les guerres, la tal·la massiva d’arbres, la contaminació atmosfèrica, i en podriem dir moltes més.

    Una conseqüència directa d’aquesta nova era és el canvi climàtic, amb tot el què comporta. No només ens afecta a nosaltres, els éssers humans, sinó que també afecta a totes les altres espècies del planeta.

    Com hem pogut arribar a modificar tant la Terra? No som meteorits, ni tampoc l’eix de rotació de la Terra, però igualment hem afectat la geologia del planeta. No teníem el dret a fer-ho ni tampoc podem tornar enrere, però el què sí podem fer és revertir, en la mesura del què es pugui, aquesta acció sobre el planeta, perquè al cap i a la fi, si nosaltres hem provocat aquest canvi, només nosaltres podrem intentar solucionar-ho.

Els comentaris estan tancats.